Sverige som Gud vill – hur?

”Ske din vilja på jorden liksom den sker i himlen.”

Matt 6:10

Det finns människor som är ”bönekrigare”. Men alla människor kan faktiskt be – enkelt – och gör skillnad.

Sverige skall bli som Gud vill! Det sker genom hängivenhet och bön. Vi bearbetar landet med kärlek och äkthet i tron – ett mänskligt medvetet agerande. Men det finns också ett andlig agerande, lika medvetet – bön.

Tyvärr framställs bön ibland komplicerad: Man måste gå i böneskola, kriga, be i timmar, osv.

Dessa ”måsten” kan bli ett hinder, snarare än hjälp. Kanske har man inte så mycket tid – barnföräldrar känner till detta. Kanske har man inte fysisk ork att kriga i timmar. Kanske har man andra uppgifter i tjänst för Gud. Låt oss inte känna oss förminskade – och därmed bli förminskade, bara för att vi inte gör, eller kan göra, enligt alla steg, regler och nycklar.

Varje gång vi ber upphöjer vi Gud. Vi proklamerarar vår tro på Honom inför andevärlden. Vi gör på så vis avtryck i andevärlden, genom att hålla före Gud – Segraren!

Det pågår ständigt en andlig strid. Det pågår en andlig strid om Sverige. Låt oss stå upp i bön och kämpa – så mycket vi var och en kan och orkar! Det är inte de långa, vackra och ordtäta bönerna som bär segrar. Det är de böner som är födda i ett hjärta, intaget av Gud.

Detta fick jag till mig då jag väcktes vid 4:22 på måndagmorgonen, den 30 januari 2023. Våra böner är avgörande i denna tid:

Det pågår en oerhört allvarlig och kraftig andlig strid – om vårt land – just i denna tid! Vi behöver alla engagera oss i bön. Att be är delta, att ställa oss på Guds sida. Vi får inte tveka att be, pga av att vi tänker att vår bön är ”dålig”, då vi läser, ser och hör hur andre hävdar att man måste be. Vi behöver alla ta till oss bönens ord ovan: ”Ske din vilja…”, och be den så ofta vi kan under dagen – den är inte betungande, men oerhört mäktig! Och vi kan byta ut orden ”på jorden” till namn på personer, grupper, namnet på vårt land.

Ske din vilja i Sverige, liksom Din vilja sker i himmelen!
Ske din vilja i Pelles, Lisas, vännernas, grannarnas liv, liksom Din vilja sker i himmelen!

Den bönen har Jesus Kristus lärt oss, låt oss ta den till våra hjärtan.

Sverige som Gud vill – hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen