Ta emot – få mer

”Var därför noga med hur ni lyssnar. Den som har ska få, men den som inte har ska bli fråntagen också det han tror sig ha.”

Jesu ord i Luk 8:18

”Den som har skall få…” orden studsar till mot vårt rättvisetänkande. Varför skall den som redan har få mer och varför skall den som bara har lite bli fråntagen också detta?

Hade det gällt ägodelar, hade det varit riktigt att tänka så, men det gäller inte ägodelar, utan det gäller tron och ordet, och hur vi vårdar dem. 

När bonden sår sin säd, hanterar han den med omsorg. Han vet att han inte kan ta dyrt utsäde och förvänta sig stora skördar om han bara kastar ut säden vind för våg. Han är noga med hur han än sår, även om kanske inte allt kommer rätt och får bästa möjliga förutsättning. Den sådd som som hamnar en jordmån som tar väl hand om sådden – ger mångdubbelt igen.

När Jesus talar om att höra utan att höra, se utan att se, är det inte något orättvist straff Han uttalar, det är en sorgfylld profetia – för dåtid och för nutid. Alla som hör ordet – hur ofta det än sker – tar inte emot det och låter det slå rot.

Det är om dem Han talar, när Han säger: ”Den som bara har lite bli fråntagen också detta lilla”?

Ta emot – få mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen