Undrens mysterium – 1

Herre, kom innan mitt barn dör!” Jesus svarade: “Gå, din son lever.” … Då förstod fadern att det hade hänt vid just den tid då Jesus sade till honom: “Din son lever.” Och han kom till tro med hela sin familj.

ur Joh 4:46-53


Trons bön skall … – Jak 5:15.

Det behövs stor ödmjukhet när vi samtalar om bön och helande. Få delar, i kristen tron, kan bli så förödande som omoget, vårdslöst och lättsinnigt utformade fraser i dessa samtal.

Jag har sett märkliga saker ske, sådan som bara kan betecknas som under! Men jag har också sett min första fru dö i cancer, när hon var 47 år – trots ett Bibliskt förankrat bönearbete. Där det var församlingsbön, böner i grupper, bönedukar och böner utandade av välkända förebedjare.

Detta måste vi, som kristna, våga erkänna: Vi förstår inte alltid, ser inte alltid, någon kraft i de böner vi ber.

Mina böner, om jag skulle börja föra statistik över svaren – så som jag förväntar mig dem – skulle leda till en ganska mager resumé! Men denna skulle aldrig få mig att sluta be!

I något eller några inlägg, kommer jag dela mina tanker och funderingar med dig om Undrens mysterium. Var inte rädd att kommentera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *