Utgå inte från tidens anda

Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, tillrättavisning, upprättelse och fostran i rättfärdighet, så att gudsmänniskan blir fullt färdig, väl rustad för varje god gärning.

2 Tim 3:16-17

En gång i tiden kallades vi ”läsare”, det är inte så långt tillbaka. Vi läste Guds Ord, och fruktade Herren. Ordet det blev ett rättesnöre och ett mål för våra liv. Det fanns människor som betalade böter och som gick in fängelse för att försvara sin tro på Ordets rätt att läsas och verk fritt. Det är genom dessa människors oböjliga vilja att följa Gud som väckelsen och den kristna trons frihet växte fram.

Dessa människor läste, trodde och följde – och Guds kraft fick utrymme att bli synligt och verksamt.

Idag behöver läseriet väckas på nytt, både i våra gemensamma samlingar och i våra personliga andakter. Men det är inte mängden läst text, som är avgörande, utan hur vi tar det till oss.

När vi läser göra vi det ur en position där vi är nollställda inför tidens anda. Vi läser under bön om Guds Andes ledning – Amen!

Vi får inte låta tidsandan styra vårt förhållande till Guds Ord. Som den ofta gör nu, bland delar i det kristna ledarskapet.

Läseriet började på gräsrotsnivå, bland vanligt folk och avväpnade dåvarande kyrkas och prästerskaps makt. Nu är det dags igen, att väcka och avväpna… Men det börjar med mig och med dig och vårt förhållande till Guds Ord.

Vi får inte låta Guds Ord försvagas. Det första Djävulen gör, är att han förringa auktoriteten i Guds Ord.

…ormen var listigare än alla markens djur som Herren Gud hade gjort. Han sade till kvinnan: ”Har Gud verkligen sagt att ni inte får äta av alla träd i lustgården?” Kvinnan svarade ormen: ”Vi får äta av frukten från träden i lustgården, men om frukten på trädet mitt i lustgården har Gud sagt: Ät inte av den och rör inte vid den, för då kommer ni att dö.” Då sade ormen till kvinnan: ”Ni ska visst inte dö! Men…”

Mos 3:1-5

Utgå inte från tidens anda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen