“Vad är sanning?”

Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.

Matt 25:40

Orden i rubriken är Pilatus och hämtade ur Bibelns berättelse om skeendet just före Jesu korsfästelse. Säker har många uttalat dem både tidigare och senare. Just nu bör vi ställa dem inför rapporterna från Ukraina: Vad av allt som meddelas är sanning?

Inte många av oss är där för att se vad som pågår. Men det finns både humanitära och kristna hjälporganisationer som arbetar för fult med att bistå allas bröder och systrar i Ukraina för att dessa i sin tur skall nå längre in i landet med hjälp. Människor som med sina egna liv som insats försöker hjälpa andra människor i djup nöd!

Du får tro vad du vill om Vladimir Putin. Vad du vill om virusfabriker. Vad du vill om det som kallas “fejkade nyheter”.

Det finns människor som riskerar sin liv, för att hjälpa människor som lever med trauman och skador och är på flykt från det och dem de älskar. Alla dessa människor ger ett sammanvävt vittnesbörd som bör avväpnar också minsta uns av glorifiering av Putin.