“Vad jag har sagt skall ske”

I dag blir ett något annorlunda inlägg. I stället för att börja med ett kort Bibelord och några tankar runt detta blir det tvärt om – av den orsaken att jag uppfattar att Herren vill ha det så.


Herrens ord kom till mig (Hesekiel): ”Män­niskobarn, vad är det för ett ordspråk ni har i Israels land som lyder: Tiden går och det blir ingenting av alla profetsynerna? 

Säg därför till dem: Så säger Herren Gud: Jag ska göra slut på det ordspråket, så att man inte mer ska använda det i Israel. Tala i stället så till dem: Tiden är nära då alla profetsynerna ska fullbordas. Inga falska profetsyner och inga förföriska spådomar ska mer finnas i Israels hus, för jag, Herren, ska tala. Det ord jag talar ska ske, utan dröjsmål. Ja, du upproriska folk, i era dagar ska jag tala ett ord och låta det bli verklighet, säger Herren Gud.”

Herrens ord kom till mig (Hesekile): ”Männi­skobarn, se, Israels hus säger: Synen han ser gäller dagar långt borta, han profeterar om avlägsna tider. Säg därför till dem: Så säger Herren Gud: Inget av det jag har sagt ska dröja längre. Det ord som jag talar ska gå i uppfyllelse, säger Herren Gud.”


Hes 12:21-28

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *