Vad må det bli?

Fruktan kom över alla deras grannar, och i hela Judeens bergsbygd talade man om det som hade hänt. Alla som hörde det tog det till hjärtat och undrade vad det skulle bli av detta barn. Ty Herrens hand var med honom.

Luk 1:65-66

Vad må det bli av detta barn?”

Frågan ställdes inför ett barns framtid. Inte på grund av hans nycker och upptåg, för han var inget Emil-barn. Nej, han var Johannes, den som skulle komma att kallas ”Döparen”. Orsaken till frågan var att man sett hur ”Herrens hand var med honom”. För vad kan inte hända då?

Vad blir det av dig och mig, om vi låter Herrens hand vara med oss? För självklart vill Herren ha det så. Inte bara som en from formsak, som en traditionell attityd, ett medlemskort… utan verkligen som en hand som vi följer och låter leda oss, i allt.

I skrivandets stund är det den 31 juli och augusti står vid sin början.

För många innebär denna nya månad att ett nytt läsår börjar, ett nytt arbetsår börjar, eller något annat nytt. Varje dag är ju ny, men jag känner en uppmaning att lyfta fram just augusti 2022 och uppmana dig att låta denna månad bli en början på något helt nytt, avseende din relation till Guds hand i ditt liv – en ännu mer medveten vandring och efterföljelse.

Guds hand vill både skaka om, skapa nytt och hjälpa.

Jag upplever att denna höst kommer bli början på, en skenande förändring på liv och samhälle, så som vi inte tidigare sett det – och jag ser inte fram emot detta nya med entusiastisk förväntan.

Men jag ser ändå fram emot det med trygghet. Håller vi Guds hand, kommer vi att få se mycket av Hans hjälp och omsorg – mitt i allt.

Vad må de bli av vår framtid?”

Jag vilar, trots orosmolnen, ändå i att för den som låter Guds hand vara med, ”…samverkar allt till det bästa!” – Amen!

Vad må det bli?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen