Våra smulor

 Jesus tog bröden, tackade Gud och delade ut till dem som var där, likaså av fiskarna, så mycket de ville ha. När de var mätta … samlade (de) ihop dem och fyllde tolv korgar med bitarna som blev över efter de fem kornbröden när de ätit.

ur Joh 6:11-13


Sett ur ett proportionellt perspektiv, var det som erbjöds Jesus att välsigna, enbart några smulor: En handfull bröd och fiskar, som mat åt många tusen människor. Men alla åt och blev mätta, ja där fanns mer över efter, än före.

Kanske ser du dig själv som oförmögen att bidra med något. Du kanske saknar både resurser och fysik. Men du skall veta, att det allra minsta du räcker över till Jesus, förvandlar Han till något oersättligt.

Kanske har du några “kopparslantar”, en stund till förbön, möjlighet att bjuda någon på en kopp kaffe, ge någon du möter ett vänligt leende eller kanske tom ett “Hej”. Vi vet så ytterst lite om vad Gud förmår göra, med dessa smulor vi ger Honom.

Vi vet, att Gud inte ber oss göra något omöjligt. Men vi vet – genom Guds Ords vittnesbörd – att Han förmår omvandla våra omöjliga smulor, till möjligheter och välsignelser i sitt verk.