Vem förklarar Guds vilja?

Allt Guds ord är rent från slagg, han är en sköld för dem som tar sin tillflykt till honom.

Ord 30:5

Varför är det lättare att lyssna på människor som talar om Gud – än att lyssna, på Gud själv? Varför är det lättare att läsa böcker om kristen tro och om Guds Ord – än att själv läsa, Guds Ord?

Jag vet inte hur du har det. Men jag uppfattar att för många är det just som jag skrivit ovan – och man är, utan att reflektera, nöjda med det.

Detta är självklart ingen kritik mot att lyssna på predikan, vittnesbörd, undervisning! Det är inte fel att läsa bra kristen litteratur, bloggar, facebook, hemsidor…! Men det får aldrig från ta oss ansvaret att vårda vår egna personliga gemenskap med Gud.

Är vi nöjda med att gå på möte en gång i veckan och lyssna till en 30 minuter lång, stundtals ganska ”fattig och sövande” predikan, då måste vi vakna upp!

Du och jag ”löser” inte vår Guds relation på det sättet. Vår personliga Gudsrelation delar vi i nära stunder med Gud. Det är då, Han genom sin Ande, kan påverka oss på det verkligt personliga planet.

Andligen är ”en gångs i veckan mötet” något som bara med nöd upprätthåller din tro. Det är möjligen ett sätt att hålla trons ”näsa över vattenytan” – men så kan ingen överleva någon längre tid.

Jag upprepar, vad jag så ofta skrivit tidigare. Vi går mot ett avfall, styrt av den politiskt korrekta ”kristna” undervisning, som allt oftare basuneras ut. Vi måste själva ta reda på vad det står i Guds Ord. Utan den kunskapen är vi som skepp, utan fungerande rodder och ankare, på ett stormigt hav. Vinden driver oss vart den vill och slutligen riskerar vi driva in i farliga vatten och krossas.

Många av oss använder internet ofta – jag gör det. Vi gör det för att söka kunskap, sedan dubbelkollar vi kunskapen – vi är källkritiska. Denna typ av källkritik – översatt till det Andliga – är nu mera viktig än någonsin. Nu klarar vi oss inte utan kunskap hämtad direkt ur källornas källor: Guds Ord och Andens ledning.

Amen!

Vem förklarar Guds vilja?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen