Vem kan rädda Sverige?

Rubriken ovan kunde lika gärna vara: “Hur kan vi rädda Sverige?” Jag vill börja detta inlägg med ett Bibelord:

Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas. Och man tänder inte ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på hållaren så att det lyser för alla i huset.

Matt 5: 14-15

Tänk dig, att du kommer in i ett totalt mörklagt rum. Du har tändstickor i fickan, tänder en, ser ett ljus och tänder ljuset. När ljuset nu lyser klart och stadigt, kan du betrakta rummet och låta ljuset avslöja det du inte tidigare sett. Ljuset lyser upp, vägleder, pekar på vad som behöver göras och ger dig möjlighet att se för att kunna agera.

Sverige är detta mörklagda rum! Andligt befinner vi oss i ett land, i ett mer eller mindre kompakt mörker. Detta mörker griper omkring sig och tar för sig.

Många av våra politiker drar genom sitt agerande landet allt mer in i detta mörker. De vägrar se den bakomliggande andliga orsaken. De vågar inte ens verbalisera (klä med ord) vad som sker synligt. Och om de förmår sig göra det, flyr de sitt eget ansvar och lägger skulden på andra. Blir anklagelserna mot dem allt för närgångna och träffande lovar de “åtgärdspaket” – som de snart glömmer att uppfylla.

Många av våra herdar, våra andlige ledare, ser inte heller detta. Tystnaden från dessa kristna “idoler” avslöjar dem som blinda och undfallande. De leder fåren framåt, enbart för att till sist falla i samma gropar – medan fåren litar på dem.

Gränsen är nådd! Sverige kan kanske hålla stånd ett litet tag till – i egen mänsklig kraft. Men mörkret vinner mark! Detta andliga mörker övervinns inte med åtgärdspaket eller genom att förtigas. Vi behöver tillåta Guds ljus lysa. Vi behöver tillåta Gud verka genom oss – ständigt och i allt.

Gud kan rädda Sverige, om vi låter Gud lysa för oss och genom oss!

Sverige behöver GUD NU!