Anden – 1

Inledning

På den sista dagen, den största i högtiden, stod Jesus och ropade: “Om någon är törstig, kom till mig och drick! Den som tror på mig, som Skriften säger, ur hans innersta ska strömmar av levande vatten flyta fram.” Detta sade han om Anden, som de skulle få som trodde på honom. Anden hade nämligen inte kommit än, eftersom Jesus ännu inte hade blivit förhärligad.

Joh 7:37-38


Talet och förståelsen av Anden väcker engagemang och tveksamhet.

Entusiasmen kan vara obegränsad. Anden blir nyckeln för allt – i dess bokstavliga innebörd. Nyckeln man skall hitta, för att med den lösa upp alla problem och lösa ut all Guds kraft.

Andra omgärdar tanken runt Anden med mysticism, som man skall var försiktig med – kanske inte ens befatta sig med. Anden är verklig, men en kraft som liksom svävar i ett gränsland, som det är bäst att hålla viss distans till.

Vad är då rätt eller fel?

Efter drygt 50 år som frälst, har jag – med vad jag tror är Guds hjälp – kommit fram till en viss – om än begränsad – förståelse, som jag känner mig uppmanad att dela. För förståelsen av Anden, kommer att vara mycket, mycket viktig i den tid vi går allt djupare in i.

Forts följer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *