Falska profeter – stor fara i ändens tid!

Hur kommer det sig att det blir så, är det enbart pga av att deras aktiviteter intensifieras? Nej, det handlar också om antikristers inträngande i samfund, i kretsar av ledarskap och genom den enskildes bristande förståelse för vikten av överlåtelse till Guds helgelse. 

Hur kan en falsk profet få grepp om en frälst människa? Jesus säger ju:

“Jag ger dem evigt liv. De ska aldrig någonsin gå förlorade, och ingen ska rycka dem ur min hand.” 

Joh 10:28

Men Han säger också – till sina lärjungar:

“Se till att ingen bedrar er.” 
“Då ska många komma på fall, och de ska förråda varandra och hata varandra. Många falska profeter ska träda fram och bedra många.”

Matt 24:4 o 10-11

Kontentan är, som jag ser det, att ingen kan stjäla oss från Jesus – om vi inte låter oss stjälas. Dvs om vi inte själva låter oss bedras av falska profeter.

Men vad är det som sker och accelererar i kristenheten? Jo, botemedlet mot bedragelse – sanning och helgelse – förringas. Teologi utan sanningens knivskarpa kirurgi har vuxit fram. Fel är inte så fel, rätt är nödvändigtvis inte så rätt. Urvattnad sanning är idag ett starkt bidrag till att frågan om ex HBTQ+ överhuvudtaget ges utrymme. Antkrister har influerat…

Men inte bara det. Parallellt har vikten och kunskapen om den personliga helgelsen – det personliga ansvaret – avtrubbats. Att var och en måste läsa, Guds Ord anses inte längre så viktigt. Men hur skall vi då, utan kunskap om Guds eget ord och vilja, kunna avgöra om det “vackra” som predikas verkligen är rätt eller fel?

I dag är många kristna hjärtan en öppen och perfekt såjord, för falsk förkunnelse. Falska profeter kommer med egentligen självklara sanningar, som får groddar att börja gro och får kristna hjärtan att uppleva att det börjar spira. Aha-upplevelser  och känslor blir glamoröst heliga. I denna nyväckta andlighet, sås sedan falsk säd uppblandad med den sanna säden – människor bedras, förförs och låter sig själva ryckas ur Jesu hand. Ingen rycker dem, de drar sig själva undan.

Vi måste vakna, förstå vad som sker och görs oss medvetna om sanningen  i Guds Ord! Stämmer det sagda med Ordet eller går det lite vid sidan om…?

Lämna en kommentar