Fokuserad på Jesus

När vi alltså har en så stor sky av vittnen omkring oss, låt oss då lägga bort allt som tynger, och särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp som vi har framför oss. Och låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare, som i stället för den glädje som låg framför honom utstod korsets lidande utan att bry sig om skammen och som nu sitter på högra sidan om Guds tron. Tänk på honom som måste uthärda sådan fiendskap från syndare, annars tröttnar ni och tappar modet.

Heb 12:1-3

Vår valp – Ludde – är nu tre månader och har bott hos oss i drygt en månad, han har snabbt kommit in i sin lilla flock bestående av mig, min fru och honom själv. Att vara del av en flock och ha en ledare är viktigt och tryggt för en hundvalp. Han släpper mig inte ur sikte, utan håller ständigt ett öga på vart husse tar vägen.

Går jag runt jordkällaren, växthuset, gäststugan eller någon buske, dröjer det inte länge förrän han följer efter – det gäller ju att ha blicken fäst vid husse, för i hans närhet är valpen trygg och säker.

Jesus är Herden för fåren och fåren, det är du och jag. Vi behöver ständigt, “…ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare…”! Detta är, kommer att bli, allt mer nödvändigt i tiden som kommer.

Lämna en kommentar