Befrielsens baksida

Kan man tala om en baksida, när man talar om befrielse. Jo! Jag upplever att jag skall dela några ord avs detta.

“När en oren ande har farit ut ur en människa, går den genom ökentrakter och söker efter en viloplats men finner ingen. Då säger den: Jag vänder tillbaka till mitt hus som jag lämnade. När den kommer och finner det städat och snyggt, går den och hämtar sju andra andar som är ännu värre, och de går in och bosätter sig där.”

Jesu ord i Luk 11:24-26

Befrielse har alltså en baksida. Kampen om våra liv är inte slut, striden tycks istället hårdnar ännu mer. Vi klarar den inte utan Guds beskydd, genom Hans Ande.

Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. Ta på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp. Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna. Gör detta under ständig bön och åkallan och be alltid i Anden.

Ur Paulus brev, Ef 6:10-12, 18

Vår andliga medvetenhet måste skärpas. Gud måste tillåtas att dela vår gemenskap och vi får inte ständigt vara för trötta eller upptagna för den. Om det är så, måste vi ge den utrymme – aktivt välja bort annat.

Vänd medvetet förståelsen av befrielsens baksida – Satans förnyade angrepp – till Gudsgemenskapens seger!

Lämna en kommentar