Ingen fördömelse

Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag. Det som var omöjligt för lagen, svag som den var genom den köttsliga naturen, det gjorde Gud genom att sända sin egen Son som syndoffer, till det yttre lik en syndig människa. I hans kropp fördömde Gud synden. Så skulle lagens rättfärdiga krav uppfyllas i oss som inte lever efter köttet utan efter Anden.

Rom 8: 1-4

Amen – halleluja! Vilken tröst för mig och förmodligen också dig – om du nu inte är perfekt… Det finns ingen fördömelse för oss, då vi är i Kristus Jesus. Han har iklätt sig våra synder och utgett sig själv som ett felfritt och fullkomligt offer!

I Kristus Jesus är lagens krav på oss betald – fullkomligt. Att tro på detta är inte religiöst svammel, det är en sanning som saknar motsägelse! Tvivla kan du självklart göra, fördöma dig själv, tappa fart och ibland riktning på trons väg. Men sanningen, som fullkomligt övertäcker dina tvivel är ända:

Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus!

Så varför – bror och syster – ge näring åt tvivel och själv fördömelse. Det enda du gör är att du förminskar dig själv – trots att Jesus Kristus redan gjort dig verkligt fri.

Lämna en kommentar